Blog > Komentarze do wpisu
Goł±bki staropolskie
Sposób przygotowania:
  • kapusta 1
  • ryż 2-3 torebki
  • mięso mielone 20 dkg
  • suszone grzybki 5 dkg
  • masło 5 dkg
  • jajka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • tarta bułka
  • rosół grzybowy z kostki
Sposób przygotowania:

Z kapusty wyci±ć gł±b, włożyć j± na chwilę do osolonego i ocukrzonego wrz±tku, tak aby li¶cie zmiękły. Główny wypukły nerw li¶cia rozbić tłuczkiem. Grzyby dzień wcze¶niej zalać przegotowan± wod±, następnie ugotować i posiekać. Ryż ugotować prawie do miękko¶ci w kostce rosołowej. Mięso zasmażyć lekko na patelni. Cebulę drobno posiekać i udusić na ma¶le, wymieszać z grzybkami, mięsem i ryżem. Dodać rozm±cone jajo, doprawić do smaku, je¶li nadzienie jest zbyt rzadkie dodać trochę bułki tartej. Zwijać w tradycyjne goł±bki.
wtorek, 02 listopada 2010, cashweb
www.akcesoria-gastronomiczne.pl

Polecane wpisy