Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane w skorupkach
Składniki:
  • 9 jajek
  • 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki ¶mietany 30-procentowej
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:

Ugotować 8 jajek na twardo, ostudzić i wraz ze skorupk± przekroić wzdłuż na pół. Ostrożnie wyj±ć białka i żółtka, posiekać je, dodać masło, surowe jajko, przyprawy, szczypiorek oraz ¶mietankę i starannie wymieszać.

Skorupki jajek napełnić farszem. Powierzchnię farszu wyrównać i pokryć bułk± tart±.

Smażyć na rozgrzanym oleju lub ma¶le na złoty kolor.


poniedziałek, 15 listopada 2010, cashweb
www.akcesoria-gastronomiczne.pl

Polecane wpisy