Blog > Komentarze do wpisu
Karp faszerowany

Składniki:

1 karp sprawiony (1,2 kg)

Składniki na farsz:

  • 15 dag pieczarek
  • 5 dag rokpolu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bulki tartej
  • 1 cebula (5 dag)
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do polania ryby
  • do wysmarowania formy: olej

Sposób przygotowania:

Przygotować farsz: pieczarki i cebulę obrać i umyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać i podsmażyć razem z grzybami na maśle. Dodać pokruszony rokpol, jajko, bułkę tartą, przyprawy i wymieszać.

Karpia wyluzować z ości, nadziać farszem, spiąć lub zszyć i przełożyć do wysmarowanej olejem formy.

Piec 50 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, polewając często tłuszczem oraz wytworzonym sosem.

czwartek, 16 grudnia 2010, cashweb
www.akcesoria-gastronomiczne.pl

Polecane wpisy